• OZNAM pre rodičov a žiakov

          • Lyžiarsky výcvik žiakov SOŠ strojníckej Skalica

            Lyžiarsky výcvik žiakov 1.-2.ročníka sa uskutoční v termíne 19.-24.februára 2018 v lyžiarskom stredisku Ski Donovaly. Bližšie informácie poskytuje zástupkyňa riaditeľky školy pre teoretické vyučovanie Mgr.Rusňáková Beáta.

          • Polročné prázdniny

          • 2.2.2018 V piatok už oddychujeme

            Predĺžený víkend z dôvodu polročných prázdnin využijeme na oddych po polročnom hodnotení výchovno-vzdelávacích výsledkov. Niektorí spokojní, iní prekvapení a aj sklamaní. Každý už vie, čo si musí opraviť v druhom polroku, aby boli výsledky lepšie. Určite to zvládneme a v druhom polroku sa budeme snažiť viac.

          • Zaujímavá prednáška pre zamestnancov školy

          • 1.2.2018 Efektívna komunikácia

            V spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Holíči absolvovali pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci SOŠ strojníckej Skalica zaujímavú prednášku spojenú s praktickým cvičením na tému Efektívna komunikácia. PhDr. Lucia Bélová v rámci svojej prednášky a pripraveného cvičenia oboznámila zamestnancov školy ako správne komunikovať, ako riešiť problémy, čo je otvorená komunikácia a čomu sa treba vyhnúť pri efektívnej komunikácii. 

          • Pokračujeme v spolupráci s CPPPaP v Holíči

          • 1.február 2018

            Vo štvrtok 1. 2. 2018 sa uskutočnilo záverečné stretnutie žiakov druhého ročníka SOŠS v Skalici s pracovníčkou CPPPaP v Holíči PhDr. Luciou Belovou, ktoré bolo zamerané na komunikáciu mladých ľudí, asertívne správanie, skvalitnenie medziľudských vzťahov v triednom kolektíve a bolo realizované v prvom polroku školského roka 2017/2018 formou aktivít.

            Žiaci pozitívne hodnotili záujem o riešenie problémov v kolektíve a v medziľudských vzťahoch a nadobudnuté vedomosti a skúsenosti využijú nie len pri svojom  štúdiu v škole, ale aj v ďalšom živote.

          • Finančná gramotnosť

          • 30.01.2018 

            Dňa 30. januára 2018 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka SOŠ strojníckej Skalica aktívne zúčastnili seminára zameraného na finančnú gramotnosť, ktorý bol vedený v spolupráci so zástupkyňami PARTNERS GROUP SK.

            Národný štandard finančnej gramotnosti okrem finančných tém integruje aj spotrebiteľskú  výchovu,  protikorupčnú  výchovu, výchovu  k podnikaniu,  ako  aj  výchovu proti  podvodom  pri  využívaní  verejných  zdrojov a vymedzuje šírku poznatkov, zručností a skúseností v oblasti finančného vzdelávania a manažmentu osobných financií,  z ktorého vyplýva, že  absolvent strednej školy  (vyššieho sekundárneho vzdelávania) by mal byť schopný nájsť, vyhodnotiť a použiť finančné informácie, poznať základné pravidlá riadenia financií, rozoznávať riziká v riadení financií, stanoviť si finančné ciele a naplánovať si ich dosiahnutie, rozvinúť potenciál získania vlastného príjmu a schopnosť sporiť, efektívne používať finančné služby, plniť svoje finančné záväzky, zveľaďovať a chrániť svoj aj zverený majetok, porozumieť a orientovať sa v zabezpečovaní základných ľudských a ekonomických potrieb jednotlivca a rodiny, podniku, hodnotiť úspešnosť vlastnej sebarealizácie, inšpirovať sa príkladmi úspešných osobností, porozumieť základným pojmom v jednotlivých témach orientovať  sa  v  oblasti finančného  trhu.

            Vzhľadom  na  nedostatočné  skúsenosti  a  ešte  neosvojený  požadovaný  stupeň zodpovednosti, súčasný absolvent strednej školy nebude vykazovať rovnaký stupeň znalostí v oblasti  osobných  financií  ako  starší,  finančne  gramotný  dospelý.  Finančne gramotní absolventi stredných škôl by však mali aspoň vo všeobecnosti chápať všetky kľúčové aspekty osobných  financií. 

          • Prezentácia vysokej školy

          • 29.01.2018  Zástupcovia Univerzity T.Baťu v Zlíne odprezentovali študijné programy našim štvrtákom

            Zástupcovia Univerzity Tomáše Bati sa dňa 29. januára 2018 prišli predstaviť žiakom štvrtého ročníka Strednej odbornej školy strojníckej v Skalici  a vysvetlili im možnosť pokračovania v štúdiu na vysokej škole v Zlíne.

            Okrem možností štúdia na uvedenej univerzite sa žiaci dozvedeli aj o živote vysokoškolského študenta v Zlíne a, samozrejme, o možnostiach uplatnenia v živote po skončení štúdia. Našich štvrtákov zaujímal systém a kritériá prijímacích skúšok a možnosti špecializácie v rámci jednotlivých odborov univerzity.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Okresné kolo, Skalica, 17.01.2018

            V priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Skalici sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentoval Frederik Hrubša, žiak II.NA triedy, ktorý obsadil 3. miesto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Prezentácia stredných škôl v Holíči

          • 15.12.2017, Holíčsky zámok

            Tento rok sa stretli zástupcovia stredných škôl v priestoroch zámku v Holíči, kde prezentovali svoje školské a mimoškolské aktivity, študijné a učebné odbory, spoluprácu so zamestnávateľmi a možnosti uplatnenia po ukončení stredoškolského štúdia. Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Holíči ako organizátor pripravilo kultúrny program v priebehu prezentácie. Našu školu prezentovali žiaci II.NA triedy Pavol Chrenka a Martin Gábor spolu so zástupcami podniku Schaeffler Skalica, spol. s r.o. a riaditeľkou školy.

          • Mikulášsky turnaj vo futsale

          • 8.12.2017 - Žiacka školská rada pripravila prekvapenie

            Žiacka školská rada (Peter Miták, René Veis, koordinátorka Mgr. Vaculová Tatiana) v spolupráci s učiteľom telesnej a športovej výchovy Mgr. Mrvom J. realizovali Mikulášsky školský turnaj vo futsale, ktorého sa zúčastnili hráči z tried: II.A, II.NA, II.NB, III.F, III.N, III.P, IV.F. Hralo sa v dvoch skupinách. Uvádzame výsledky zápasov:

            Semifinále:   III.P - III.FN   0 : 6, IV.FN - II.A  3 : 5

            O 3. miesto:  III.P – IV.FN   2 : 2 (penalty 2 : 1)

            O 1. miesto:  III.FN – II.A   5 : 2

            Poradie:  1. miesto   III.FN

                            2. miesto   II.A

                            3. miesto   III.P

                            4. miesto   IV.FN

            Ďakujeme za športový zážitok a žiakom víťazného družstva (Šipoš, Neuročný, Bohun, Polák, Jablonický, Lánik, Macánek) gratulujeme.

          • Školské kolo - Olympiáda v anglickom jazyku

          • 7.12.2017

            Sedem žiakov Strednej odbornej školy strojníckej sa zapojilo do postupovej súťaže Olympiáda v anglickom jazyku, kde si porovnali svoje jazykové schopnosti v oblasti slovnej zásoby, gramatiky, počúvania a čítania s porozumením, ale i v priamej ústnej komunikácii. Najvyšší počet bodov a postup do okresného kola vybojoval žiak II.NA triedy Frederik Hrubša, na druhom a treťom mieste sa umiestnili Nadežda Vulganová zo IV.P a David Danajka z III.N. Frederikovi srdečne gratulujeme a želáme veľa úspechov v okresnom kole, ktoré sa uskutoční v januári budúceho roku.

          • Mestská polícia v našej škole

          • Aj keď v stredu 6. 12. 2017 každý očakával predovšetkým príchod Mikuláša, dvere našej školy sa otvorili zaujímavej návšteve z radov Mestskej polície v Skalici. Pre žiakov druhého a tretieho ročníka si náčelník Mestskej polície v Skalici kpt.  Ferdinand Mach pripravil prednášku na tému Mládež a zákon. Svoju pútavú prezentáciu vhodne dopĺňal vlastnými skúsenosťami, poznatkami a postrehmi, a tak dokázal zaujať chlapcov, ktorí ho v diskusii riadne vyobracali. Zo slov chlapcov vyplynulo stretnutím nadobudnuté poznanie, že náročná činnosť príslušníkov polície je dôležitá pre pokojný život nielen mladých ľudí. Tešíme sa na ďalšie stretnutia v našej škole.

          • Krajské kolo strojárskej súťaže ZENIT

          • 29.11.2017 - Stredoškoláci súťažili v Galante

            Peter Miták a Gabriel Šantavý nás reprezentovali na krajskom kole strojárskej súťaže ZENIT. Najlepších stredoškolákov študijných odborov technického zamerania hostila aj v tomto školskom roku už tradične Stredná odborná škola technická v Galante. V kategórii B2 - strojové obrábanie obsadili chlapci 1.a 2.miesto. Peter Miták nás bude reprezentovať na celoslovenskej súťaži ZENIT v Dolnom Kubíne. 

            Srdečne blahoželáme!

            Vysledkova_listina_ZENIT_kategoria_B2_29_11_2017.pdf

          • Oznam pre rodičov

          • Opakovaná voľba člena Rady školy pri SOŠ strojníckej Skalica

            Voľba člena rady školy - doplnenie jedného člena zo zástupcov rodičov sa uskutoční dňa 6.decembra 2017, t.j. streda v čase od 12,00 do 16,00 hod. v priestoroch budovy teoretického vyučovania. 

          • Divadelné predstavenie v Trnave

          • Tretiaci v Divadle Jána Palárika v Trnave

            Dňa 24. novembra 2017 sa žiaci III. N triedy odboru mechanik nastavovač v systéme duálneho vzdelávania Strednej odbornej školy strojníckej zúčastnili divadelného predstavenia Divný Janko v Divadle Jána Palárika v Trnave spolu s pedagogickým dozorom Ing. Evou Liskovou a  Mgr. Ivanou Janotovou.

            Trnavská inscenácia Divného Janka v istom zmysle spredmetňuje legendu, mýtus o našom veľkom básnikovi a nenárokuje si vytvárať životopisný portrét, ktorý je aj pre dnešných literárnych historikov v mnohom nejasný. V javiskovej koláži inscenácia divadelnými obrazmi naplnenými hudbou, poéziou i  dramatickými situáciami sprítomňuje básnikových anjelov a démonov, hľadanie a túžby po lepšom svete. Nadčasovosť jeho výpovede zaznieva v prorockých výpovediach i prirodzenej ľudskej a tvorivej túžbe umelca pretrvať.

          • Beseda s druhákmi

          • 23.11.2017 - Spolupráca s CPPPaP v Holíči pokračuje

            Už tretie stretnutie našich druhákov s pracovníčkami CPPPaP v Holíči PhDr. Luciou Bélovou a Mgr. Ľubicou Pochylou zamerané na zlepšenie komunikácie, adaptability a riešenie konfliktných situácií v kolektíve sa uskutočnilo vo štvrtok 23. 11. 2017 v Strednej odbornej škole strojníckej v Skalici. Žiaci uplatňovali svoje skúsenosti zo života a snažili sa asertívne reagovať na problémové situácie.

          • Prednáška ku Dňu študentstva

          • 16.11.2017 - Učitelia pripravili zaujímavú aktivitu pre žiakov SOŠ strojníckej Skalica

            Učitelia všeobecnovzdelávacích predmetov pripravili zaujímavú prednášku pri príležitosti Dňa študentstva v rámci vyučovania dejepisu. Cieľom bolo priblížiť žiakom udalosti z roku 1989 a prečo bol Deň študentstva stanovený na 

            17. november. 

          • Pracovné stretnutie zástupcov školy a podniku

          • 16.11.2017 - Spoločne chceme skvalitniť vyučovanie odborných predmetov

            Učitelia odborných predmetov, majstri odbornej výchovy a zástupcovia podniku Schaeffler Skalica, spol. s r.o. sa stretli, aby prediskutovali konštrukčné návrhy, obsah a rozsah učiva v odbornom predmete technické kreslenie. Cieľom pracovných stretnutí je kontinuálne skvalitňovanie vyučovania technického kreslenia a implementácia odborných vedomostí a zručností z praxe do vyučovacieho procesu.